Begyndelsen på et nyt kapitel

januar 24, 2020 1:23 pm Published by

10.10.19: Begyndelsen på et nyt kapitel

Blog

Egentlig skulle det have heddet 05.10.19, men som det ofte er tilfældet med førstegangsfødende, har baby sjældent tænkt sig at komme ud hverken før eller på terminsdatoen! 

Men 10-10 lyder nu også meget bedre, og at gå 5 dage over tid er ikke en evighed, så vi forsøgte at nyde de sidste dage, inden ”vores liv skulle forandres for altid”, som vi så tit havde fået at vide af folk i vores omgangskreds, som allerede havde fået børn.

Og hvordan er det så at blive forældre for første gang? Det er dybest set umuligt at svare kort og præcist på, for det er en vild omvæltning med mange forskellige tanker, oplevelser og op – og nedture. 

Selve fødslen gik rigtig godt, og Pernille mærkede veer kl. 07 torsdag morgen, hvorefter den skønneste pige så dagens lys kl. 14.21 efter kun 3 presseveer. Lige pludselig var vi 3, og det var enormt mærkeligt at tænke på, at det, der havde moslet rundt inde i maven i 9 måneder, nu var ude og endda viste sig at være den smukkeste lille pige. Modsat mange andre babyer lige efter fødslen var hun hverken trykket, fyldt med ”snask” eller specielt misfarvet, men i stedet lignede hun en, der havde haft en ret så ubesværet rejse ud igennem sin mors underliv! 

file

Der er bare ting, man ikke kan læse sig til 

Der er forskellige måder at forberede sig til forældreskabet på. Nogle læser alt, hvad de kan komme i nærheden af, mens andre tager det rimelig afslappet og sætter sig ind i tingene, efterhånden som de havner i forskellige situationer. Men uanset hvor meget man end læser, og hvor meget man får fortalt af andre, at ens liv kommer til at ændre sig totalt, kan man virkelig ikke sætte sig ind, hvad det rent faktisk gør ven én og det liv, man hidtil har været vant til.

Her er blot nogle af de ting, som på den ene eller anden måde overraskede os ved at blive nogens far og mor for første gang:

– Hvor meget sådan en lille størrelse kan diktere hverdagen (Får hun ikke sin vilje, pisker hun jo en stemning op!)

 Hvor meget det rent faktisk kræver at amme – og hvor smertefuldt det kan være

 En udvikling i rekordfart! Man kan jo nogle gange se forandringer fra dag til dag

 Hvor stor en interesse man pludselig kan få for diverse vogne, sutter, autostole, og så videre, og så videre, og så videre..

 At et lille smil og et ”grrrh” fuldstændig kan redde ens dag

 At et aftensmadmåltid kan indtages på maks 2 minutter – ligemeget hvad det er!

 Babys afføring bliver pludselig omdrejningspunkt, og man kan blive helt lettet, når der er hul igennem.

 Hvor forskellige babyer kan være! Det ene råd, som virker på den ene, virker ikke nødvendigvis på den anden

 Der er ingen begrænsning for, hvor meget og ikke mindst hvad man kan google

 Tag ikke alle råd på nettet for gode varer – nogle mødre ser sig selv som eksperter og gør deres erfaringer til fakta  

Det er både skønt, hyggeligt, frustrerende, hårdt, sjovt, angstprovokerende, og tusind andre ting at blive forældre for første gang, og man gennemgår nogle gange 1500 følelser på 1 minut. Men i sidste ende er det det mest fantastiske, vi kunne ønske os, og vi glæder os til at se, hvordan Ida-Marie kommer til at udvikle sig. Alt dette, og hvordan hverdagens øjeblikke – store som små – kommer til at forløbe, kan du følge med i her på vores blog 😊

Læs flere indlæg fra vores dagligdag

Categorised in:

This post was written by Martin Engelund

Comments are closed here.