Velkommen til bloggen

Mit navn er Martin Engelund, og jeg er ejeren af Plakatdyr.dk 

Plakatdyr.dk blev stiftet 2014 og startede egentlig som et hobbyprojekt, som skulle supplere SU’en, så jeg ikke behøvede at have et arbejde ved siden af studiet.

Der er siden lagt ufattelig mange timer i vores virksomhed, og det er har kun været muligt med en meget forstående kæreste (Pernille). Jeg håber, du vil følge vores blog og læse mere om vores hverdag om familie og iværksættere.

 
Hilsen Martin Engelund
Ejer af www.Plakatdyr.dk
Plakatdyr-kaerester-aarhus

Nyeste blogindlæg

Nyt børneværelse til Ida-Marie

da-Marie har egentlig næsten fra start haft sit eget værelse, men har stort det kun brugt det til opbevaring af det legetøj, som ikke hobede sig op i stuen, og når hun skulle sove. Derfor bar rummet også præg af, af det ikke blev brugt så meget, hvilket betød, at der manglede en del møbler og nipsting for at gøre det sådan rigtig børneagtigt og hyggeligt. 

Da vi flyttede fra lejligheden i Aarhus C og ind i huset i Højbjerg i oktober 2020, var vi dog enige om, at der skulle ske noget med Ida-Maries…

Fødselsberetning: da 3 blev til 4

D. 19. april 2021 blev dagen, hvor vores lille familie voksede sig endnu større – kun halvandet år efter den første krudtugle kom til verden.
Fødslen med vores første datter Ida-Marie gik rigtig hurtigt med begyndende svage veer kl. 07 om morgenen, der først tog til i styrke kl. 11.00, ankomst til sygehuset kl. 12.00, og en lille pige, der fløj ud kl. 14.21, så vi var forberedte på, at det sandsynligvis ville gå lige så hurtigt (hvis ikke hurtigere) denne gang. Derfor var dagene prægede af, at vi ikke turde at bevæge os for langt væk fra bopælen, men samtidig skulle vi jo også….

Turen går til dyrehaven!

Vi er så heldige, at selv om vi bor i Aarhus, er der aldrig langt til skov og vand. Kun en lille køretur (eller endda gåtur, hvis ikke én af os havde så små ben ) fra vores bolig ligger Marselisborg Skov, som blandt andet rummer Marselisborg Dyrehave. Her er der fri adgang hele året rundt, og man kan medbringe madpakker og sætte sig ned og hygge blandt dyrene på de mange ….

En lille ny: Pakkeliste til hospitalet

Det er næsten en kliché at skrive det, men det er kæmpestort at skulle have et barn, og det er uanset om det er 1. eller 3. gang. Og selv om vi ”lige” har været igennem møllen for knap 1,5 år siden, er det altså alligevel rart lige at gen-forberede sig og sætte sig ind i tingene på ny. For man gør sig også en masse erfaringer og ved nu, hvilke ting der fungerede og bestemt også hvilke ting, der ikke gjorde. Og alligevel skal man huske på, at ingen børn er ens, så man kan….

Kunsten at gå fra 3 til 4: pseudotvillinger

For cirka halvandet år siden gik vi og forberedte os på, hvordan det mon ville blive at gå fra 2 til 3 og dermed blive forældre for første gang. Selvom vi godt vidste, at det ikke ville blive, som vi forestillede os, og at vi utallige gange havde fået fortalt, at man IKKE kunne forberede sig sådan rigtigt, gav det nu alligevel god mening at læse omkring amning, søvn, mad, trivsel, osv., så vi i det mindste havde….

Bykort - Hvor' du fra..?

Serien med bykort er slet ikke noget nyt her på webshoppen – tværtimod er det faktisk noget, vi har haft rigtig længe, og som er rigtig populære blandt jer kære kunder. Vi har dog hele tiden udvidet serien, efterhånden som der….

Ida-Maries eget værelse

Så kom tiden sørme, hvor vores datter fik sit eget værelse. Ikke at hun har behov for privatliv og at kunne lukke døren bag sig, men nok mere fordi der for os som forældre er noget stort og særligt over, at ens barn nu er så stort, at det har sit eget værelse.

Vi bor i en ret så rummelig lejlighed i Aarhus C fordelt på 2 etager, hvoraf den nederste sal rummer 3 store værelse, badeværelse…

At blive forældre og den store forandring.

Der findes mange forskellige måder at forberede sig på, at den lille nye kommer. Nogle læser alt, hvad de kan komme i nærheden af, mens andre tager det hen af vejen og sætter sig ind i tingene, efterhånden som de havner i de forskellige situationer. Men ligegyldigt hvordan man vælger at forberede sig, så kan man ikke forberede sig på, at ens liv ændrer sig totalt, og hvad denne lille baby gør ved en….

Ingerslev marked Aarhus

Vi er så heldige, at vi kun bor et par hundrede meter fra Ingerslev Boulevard i Aarhus, så det er altså rigtig nemt lige at smutte ned og hente lækre kartofler, rødspætter, eller en flot buket til stuen. Der er nemlig en helt masse forskellige lækre og friske lokale varer, som du kan gå på jagt i, og så er priserne faktisk slet ikke i den dyre ende! Og har du din krejler-hat på, kan du sagtens kaste dig ud i en…

Coronavirus påvirker også os.

Onsdag aften smed Statsministeren en bombe og lukkede Danmark ned de næste uger. Som så mange andre erhvervsdrivende kan vi tydeligt mærke en nedgang af bestillinger fra den en dag til den anden. Indtil videre er Danmark ”lukket ned” i de næste 14 dage, men ingen ved, hvad der kommer til at ske derefter.

Barnedåb - Og hvad skal barnet hedde?​

Ida-Marie Berg Engelund! Vores lille datter blev døbt i weekenden, og det endte med at blive en ret stor ting i vores lille familie, selv om vi til at starte med ikke lagde det store i det. Dog kunne vi godt mærke, som festen nærmede sig, at vi var temmelig spændte, og da vi trådte ind

Forberedelser til barnedåb

1. marts skal Ida-Marie døbes, og det bliver – som for de fleste andre babyer – den første rigtige fest kun for dem. På gæstelisten står den nærmeste familie, og selv om vi holder festlighederne på et forholdsvis lavt niveau, er der alligevel en del forberedelser inden sådan et arrangement.

Vores erfaringer med tyngdeposen

Siden Ida-Marie kom til verden i oktober, har søvn (eller mangel på samme) været et stort samtaleemne herhjemme. Da hun var helt spæd, sov hun for det meste på Pernille efter amning, og der var ikke det store mønster i, hvornår hun sov, spiste og var vågen. Det er alt sammen helt normalt, men efterhånden som ugerne gik, og vi fik en lidt mere vågen og aktiv pige, havde hun enormt svært ved at finde ro, når hun skulle sove om aftenen. Arme og ben spjættede, og hun græd ofte så voldsomt, at der gik lang tid, før hun faldt ned igen.

Vi søger 15 konfirmander (Udløbet)

Skal du konfirmeres i år, eller har du måske en søn eller datter, der træder ind i de voksnes rækker til foråret, så er det måske dig, vi leder efter! Vi er selv ret vilde med vores serie af personlige og unikke konfirmationsplakater, og det kan vi se, at rigtig mange af vores kunder også er! Men vi vil gerne sprede budskabet endnu mere, så MANGE flere får glæde af de skønne konfirmationsplakater, og lige præcis dét kan du hjælpe os med.

Byg selv væg-til-vægreol

Opbevaring er altid vigtigt at tænke med ind i sin indretning, men det skal helst løses på en både flot OG effektiv måde. Men hvordan dælen gør man lige det?? Det er blevet rigtig populært at lave sine egne væg-til-væg bogreoler, som fungerer som et stort opbevaringsmøbel, men samtidig også giver personlighed og sætter præg på en ellers ret så klassisk, nordisk indretning.

 

Sådan fik Ida-Marie sit navn

Opbevaring er altid vigtigt at tænke med ind i sin indretning, men det skal helst løses på en både flot OG effektiv måde. Men hvordan dælen gør man lige det?? Det er blevet rigtig populært at lave sine egne væg-til-væg bogreoler, som fungerer som et stort opbevaringsmøbel, men samtidig også giver personlighed og sætter præg på en ellers ret så klassisk, nordisk indretning.

 

Juleaften for første gang med et spædbarn

Vi eeelsker julen, og alt hvad det indeholder, og selv om det er vores travleste periode på året, går vi alligevel meget op i at pynte op, bage, og i det hele taget bare HYGGE. I år var noget helt særligt, for vi skulle både holde jul sammen for første gang som par, men også som familie.

 

”7 år, Niels.. så ved man et og andet”


I juli 2020 er det 10 år siden, vi blev kærester, og vi har altid snakket om, at det kunne være sjovt at blive gift på vores 10-års dag. Så er der ligesom kun én dato at huske, når det drejer sig om bryllups – og kærestedag 😉

 

Begyndelsen på et nyt kapitel

Egentlig skulle det have heddet 05.10.19, men som det ofte er tilfældet med førstegangsfødende, har baby sjældent tænkt sig at komme ud hverken før eller på terminsdatoen! 

Men 10-10 lyder nu også meget bedre, og at gå 5 dage over tid er ikke en evighed, så vi forsøgte at nyde de sidste dage, inden ”vores liv skulle forandres for altid”, som vi så tit havde fået at vide af folk i vores omgangskreds, som allerede havde fået børn.