Kunsten at gå fra 3 til 4: pseudotvillinger

Blog

Vi er ikke helt sikre på, at Ida-Marie ved, hvad det er, hun kigger på!

For cirka halvandet år siden gik vi og forberedte os på, hvordan det mon ville blive at gå fra 2 til 3 og dermed blive forældre for første gang. Selvom vi godt vidste, at det ikke ville blive, som vi forestillede os, og at vi utallige gange havde fået fortalt, at man IKKE kunne forberede sig sådan rigtigt, gav det nu alligevel god mening at læse omkring amning, søvn, mad, trivsel, osv., så vi i det mindste havde en fundamental viden at gå ud fra.

 

Nu, her 18 måneder efter Ida-Maries ankomst i oktober 2019, venter vi så hendes lillesøster, som kan dukke op når som helst. Og denne gang har vi – groft sagt – brugt 100% færre tid på at læse op omkring ovennævnte ting, fordi vi 1) næsten lige har været igennem det, og 2) ved at alle børn er forskellige, og 3) ved, at det NOK skal gå 😊

Traditionen tro bliver der gættet på lillesøsters ankomst, vægt og længde 

”Du skal være storesøster”

Til gengæld bruger vi en del krudt på at snakke om, hvordan det mon bliver, når vi lige pludselig en dag tropper op med en lille baby i hoveddøren. Indtil videre har vi haft stor succes med at introducere dukker/legebabyer med alverdens tilbehør såsom sutteflaske, dukkevogn, ske, tøj, m.m. over for Ida-Marie, og hun leger også ihærdigt med det hele, men vi tvivler på, om hun kan koble legesceancen med the real deal. Derudover har vi oplevet et par gange, at hun ikke reagerer synderligt positivt, når far holder en anden baby. Vi håber, hun kan fornemme, at situationen er en anden, og at der ikke går længe, før hun blot opfanger det som almindelig hverdag, at lillesøster er der, eller at hun ligefrem synes, det er spændende.

Lillesøster skal hedde Søs, og hende og Ida-Marie bliver – ud fra deres respektive aldre – pseudotvillinger. Det betyder ofte, at de heldigvis knytter et rigtig tæt bånd, fordi de stort set altid har været vant til at have hinanden i deres liv, men vi har også fået fortalt, at det kan være RIGTIG hårdt i starten, fordi man pludselig har 2 meget små børn, som begge har brug for at få basale behov dækket hele tiden. Nogle af fordelene er det tætte bånd pga. den korte aldersforskel, og at de dermed med stor sandsynlighed får mere ud af hinanden, mens mange påpeger, at det er en kæmpe omvæltning at have to så små børn. Vi vælger dog at se positivt på det og tænker, at vi jo ligesom er ”i gang”, og at de to tøser forhåbentligt bliver hinandens bedste veninder – og til tider fjender  – i løbet af deres opvækst og liv. 

Vi håber Søs kommer til at ligne Ida-Marie

Uge 37 (36+2) og lillesøster ligger trygt og godt i maven. 

Stilhed før stormen

I vores lille hjem er der faktisk på en måde lidt stilhed før stormen, for vi er endelig begyndt – efter 17 måneders natteuro – at få nogle ganske rolige aftener og nætter med ”kun” et par opvågninger. Vi er lykkelige for det og havde håbet, det ville ske inden Søs kom til verden, men det betyder også, at vi liiiige akkurat når at tage en bid af det søde liv, inden det hele vender igen 😀 Vi krydser dog fingre for, at frasen ”ingen børn er ens” virkelig gælder i dette tilfælde! 

Læs flere indlæg fra vores dagligdag